Nedjelja, 01. 11. 2015. u 06:46 , Piše: Mislav Nekić

Zalomilo se: Kad se pas, vuk i kojot seksaju događa se ovo

Znate li što je kojovuk? To je životinja nastala križanjem psa, kojota i vuka. Riječ je o super predatoru, novoj vrsti koja je brža, veća i jača od bilo kojeg psa, vuka i kojota.

Što se dogodi  kad čovjek pretjeranim izlovom vukova i kojota naruši prirodnu ravnotežu? Nastane nova 'vrsta'. U ovom slučaju riječ je o životinji neslužbenog naziva 'kojovuk'. 

U njoj prevladava DNK kojota, 25 posto DNK odnosi se na vuka, dok psi u novoj vrsti koja je nastala u Ontariju imaju desetak posto 'udijela'.

 Naravno, to se nije dogodilo preko noći već se pretpostavlja kako se prije nastanka vrste genetski materijal 'miješao' stotinjak godina.

Kad sve to spojimo dobijemo super predatora teškog iznad 25 kilograma koji ima veće i jače čeljusti te je općenito jači. Super predator jednako dobro snalazi se u lovu u šumi kao i kad lovi na otvorenim prostorima.

 Za razliku od  vukova i kojota koji ako nije potrebno ne dolaze u urbane sredine kojovuk se ne boji dolaziti u gradove ( za što je zaslužan DNK psa) gdje ponekad napadaju kućne ljubimce. Osim velikim sisavcima hrane se i glodavcima, ali jedu i voće i povrće. 

Zašto kojovuk i službeno nije priznat kao nova vrsta? U pravilu pripadnici jedne vrste ne razmnožavaju se s pripadnicima drugih vrsta, dok ova životinja to čini. 

To znači ako nije riječ o novoj vrsti u najmanju ruku riječ je o neobičnom mješancu psa, vuka i kojota.

06.02.2016., 12:32
BlaženkaBura_1: Životinje se ne seksaju nego se pare! Znači kad se pare dogodi se ovo ili ono. A kad se seksaju dva idiota dogodi se nepismeni novinar 24 sata.


Prijavi se

×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24ljubimci i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×

Galerije