Petak, 20. 11. 2015. u 13:00 , Piše:

Maltezer ima crvene bubuljice i narančaste točkice, što mu je?

U novoj Zoordinaciji veterinar Goran Azenić odgovara na pitanje čitateljice zašto su se na cijelom tijelu njezinog psića pojavije bubuljice i narančaste točkice

Rubrika ZOOrdinacija mjesto je za sve ljubitelje životinja, vlasnike kućnih ljubimaca kao i one koji to tek planiraju postati. Želite li znati što muči vašu mačku, psa, papigu, zeca ili bilo koju drugu malu životinju veterinar Goran Azenić pronaći će odgovor. Stručnjaku za male životinje možete se obratiti sa svim pitanjima koja vas muče, bilo da ne znate kako prepoznati je li papiga doista mlada u pet centru, zašto je vaš ljubimac promijenio raspoloženje ili sumnjate na neku infekciju. 

Sva svoja pitanja šaljite nam na mail zoordinacija@24sata.hr, a Goran će vam odgovarati svaki tjedan. Sve čitatelje koji su u mogućnosti molimo da pošalju i fotografiju ljubimca kako bi veterinar dobio što bolji uvid. Goran Azenić je vlasnik veterinarske ambulante za kućne ljubimce VET - svijet koju je otvorio 2009.

Na maltezeru pojavile crvene bubuljice

Poštovani, na mom su se maltezeru pojavile crvene bubuljice i oko tih bubuljica male, izrazito narančaste točkice zbog čega sam zaključila da se radi o nekakvom peludu. Pas je dva dana bio s nama u masliniku na selu nakon čega se ovo pojavilo. Bubuljica je najviše na šapama i mjestimice na ostatku tijela. Redovito koristim ampule pa buhe nisu jer znam otprilike kako izgledaju. Veterinar kaže da je to alergija na travu i da ga tretiram Plivaseptom. Ipak, malo me strah radi li se o kakvom drugom insektu i je li tl opasno po ostale Članove obitelji. Lijep pozdrav, Lea

Po vašem opisu složio bih se sa kolegom veterinarom

Poštovana,

Žao mi je što niste poslali fotografiju, no po vašem opisu složio bih se sa kolegom veterinarom. U svakom slučaju ukoliko se osip proširi javite se veterinaru da se upotpuni terapija.

Toy pudla ima kraste na trbuhu

 Molim odgovor, toy pudla stara deset godina imala je operaciju piometre i sad na koži trbuha ima krastu gdje je opala dlaka. Već vidim i drugu krastu i to je mjesto bez dlake, i ta su se mjesta skoro spojila. Ne vidim da se češe. Molim savjet.

Savjetujem da posjetite veterinara

Poštovani,

Niste naveli kada je bila operacija i iz opisa ne shvaćam jesu li te promjene na mjestu reza ili negdje drugdje na trbuhu stoga sam u nemogućnosti komentirati vaš slučaj. No, obzirom da se promjena koju opisujete širi savjetujem da posjetite veterinara koji će vašem psu propisati adekvatnu terapiju.

Sva pitanja za Gorana o svojim ljubimcima ili onima koji će to tek postati šaljite na zoordinacija@24sata.hr. Sve čitatelje koji su u mogućnosti molimo da pošalju i fotografiju svog oboljelog ljubimca kako bi veterinar dobio što bolji uvid. Zahvaljujemo!

20.11.2015., 19:39
Hiroo_Onoda: Lea! Sa svojim psima sam imao iste simptome na GO-u na Lošinju. Prvi puta sam to nekako (dosta teško) rješio sam, a kad se ponovilo iduće godine otišao sam do veterinara u M.Lošinju, ponio par tih crvenkastih "peluda" i začas od čovjeka doznao da to nije pelud već nametnik kojeg je on nazvao "ovčji krpelj". Dakle kroz mikroskop sam se uvjerio da taj "pelud" ima nožice i da se kreće. Problem je ri... prikaži sve


Prijavi se

×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24ljubimci i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×

Galerije