Srijeda, 21. 10. 2015. u 12:17 , Piše: Mislav Nekić

Lista želja: Čega ljubimcima u Hrvatskoj najviše nedostaje?

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis strankama koje sudjeluju u izbornoj utrci, tražeći da predstave svoj program za unaprjeđenje zaštite životinja u Hrvatskoj

S obzirom na to da su parlamentarni izbori pred nama, udruga Prijatelji životinja uputila je dopis strankama koje sudjeluju u izbornoj utrci, tražeći da predstave svoj program za unaprjeđenje Zakona o zaštiti životinja i zaštite životinja u Hrvatskoj općenito. 

Udruga je zatražila pismeni odgovor o programskom stavu o zaštiti životinja i održivom življenju, koji bi trebao sadržavati mišljenje stranke: o zabrani uzgoja životinja radi krzna, zabrani lova lukom i strijelom, važnosti neprofitnosti skloništa, zabrani ubijanja napuštenih životinja, zabrani cirkusa sa svim vrstama životinja, zabrani borbi bikova, zabrani držanja pasa na lancu, zabrani korištenja konja za izvlačenje drva iz šume, o uvođenju bezmesnog dana i drugim načinima promicanja biljne prehrane, o važnosti edukacije, prvenstveno mladih, o pravima životinja i o ostalim povezanim i aktualnim temama.

Udruga je uputila dopis strankama i u ime Mreže protiv napuštanja životinja koja broji više od 50 udruga za zaštitu životinja i velik broj pojedinaca. 

Dok čekamo odgovore hrvatskih političara zanimaju nas vaše želje kad su prava životinja u pitanju: Čega kućnim ljubimcima u Hrvatskoj najviše nedostaje?

08.12.2015., 11:58
pikzibner: Odgovornih vlasnika?

18.01.2016., 14:27
cicimicinasibici: Kao prvo, Zakon o zastiti zivotinja, rigorozne kazne mucitelja zivotinja i ljudi koji su konacno shvatili da su zivotinje Bozja bica koja imaju scre i dusu i Bogu su toliko vazne da je trebao 2 dana da ih stvori i imenuje....

07.12.2015., 12:39
lucida: Da se PROVODI Zakon o zaštiti životinja. Tu i tamo čujemo da je ntko prijavljen za zlostavljanje, no tko je i koliko kažnjen za tu tugu i bol što nanosi životinjama? Nažalost, i ovdje se vraćamo na pravosuđe, vlast koja najmanje funkcionira u RH. Ostale "sitnice" (ograničenje držanja ljubimaca u stanovima, vožnja u javnom prijevozu), su također bitne i mislim da bi se edukacijom mogle dobrim dijel... prikaži sve


Prijavi se

×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24ljubimci i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×

Galerije