Ponedjeljak, 02. 11. 2015. u 08:47 , Piše: Mislav Nekić

Pingvin se svake godine vraća čovjeku koji mu je spasio život

Brazilski umirovljenik odlučio je spasiti život pingvinu kojeg je more izbacilo na obalu. Očistio ga je, hranio srdelama, sve dok se pingvin nije oporavio za povratak

Prije četiri godine u blizini svoje kuće u Rio de Janeiru João Pereira de Souza pronašao je pingvina kojeg je more izbacilo na obalu. Bio je slab, gladan i tijela prekrivenog naftom.

Umirovljeni brazilski zidar odlučio mu je spasiti život. Očistio ga je i hranio srdelama dok pingvin nije ojačao i bio spreman za povratak u divljinu.

No, tu je nastao problem. Kad ga je ostavio na plaži, u nadi da će otplivati u divljinu pingvin se vratio svom spasitelju. Drugi put čamcem ga je odveo na otvoreno more, ali i ovaj put pingvin se vratio kući. Spasitelju nije preostalo drugo nego sprijateljiti se s pingvinom.

Isti ga povremeno napušta, ali svake godine mu se vrati i zajedno provode oko osam mjeseci.

Riječ je o tzv. mageljanskom pingvinu čije je prirodno stanište područje Čilea, Argentine i Falklandskih otoka.

Kako je glavni junak današnje priče završio u Brazilu? Vrsta je poznata po tome što svake godine iz svojih prirodnih staništa pliva do Patagonije gdje polažu jaja i othranjuju mlade.

 Na tom putu ovom pingvinu dogodila se nesreća i završio je u Rio de Janeiru.

02.11.2015., 18:14
reginella: Od ovog malog stvorenja možemo učiti (ili ponoviti gradivo) o privrženosti, zahvalnosti, ljubavi..... Gospodin iz priče, dobra duša, stekao je novog, vjernog, bezuvetnog prijatelja. Ovakva priča uvijek uljepša dan.

26.12.2015., 22:28
t i n k a: Lijepo je ro što se pingvin vratio čovjeku koji ga je spasio. Kao da mu je želio zahvaliti.:-) :)


Prijavi se

×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24ljubimci i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×

Galerije