Nedjelja, 12. 7. 2015. u 07:50 , Piše: Mislav Nekić

Nije montaža: I vjeverice jedu zmije! Pogledajte kako to rade

Američko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svojim Facebook stranicama fotografiju vjeverice kako jede zmiju. Snimljena je u nacionalnom parku u Teksasu

Don’t Mess with Texas Squirrels!#didyouknow: Rock squirrels eat mostly plant material, fruits and nuts, but don’t let...

Posted by U.S. Department of the Interior on 8. srpanj 2015

Vjeverice uglavnom, kad je hrana u pitanju povezujemo s biljnom ishranom ( voće i orašasti plodovi), ali fotografija snimljena u Guadalupe Mountains nacionalnom parku u Teksasu otkriva da se ove životinje vole počastiti i mesom. 

U ovom slučaju stradala je zmija koju je vjeverica pojela gotovo cijelu. Kako piše upi.com na meniju nekih vrsta vjeverica često se uz biljke nalazi i meso kukaca, mladih ptica, guštera, zmija te jaja različitih vrsta ptica.

U konkretnom slučaju riječ je o vrsti latinskog naziva Otospermophilus variegatus (rock squirrel). Mnogi ih smatraju najvećim vjevericama na svijetu, a  žive na području SAD -a i to uglavnom na stjenovitom području. 

Poznate su kao dobri penjači. Iako poput drugih vrsta može raditi nastambu na drveću puno češće to čine radeći gnijezda ispod samih stijena. 

12.07.2015., 14:42
una1: Vjeverici dobar tek!

13.07.2015., 22:25
DioraMarjanović: Živa istin!One su otporne n njihov otrov(kad ih pojedu)zato što se razgradi u njihovom želucu.Vjeverice jedu i gljive muhre(također su otporne na njihov otrov).


Prijavi se

×

Promijeni lozinku

Upišite svoje korisničko ime ili e-mail adresu s kojom ste se registrirali na 24ljubimci i kliknite na "Pošalji", nakon čega će vam stići e-mail poruka s daljnjim uputstvima.

×

Registriraj se


×

Galerije